کامپوزیت ونیر
کامپوزیت ونیر به روشی برای اصلاح طرح لبخند با مواد همرنگ دندان بصورت محافظه کارانه می باشد که مانند خمیری نازک روی سطح جلویی دندان توسط دندانپزشک گذاشته و سپس فرم و شکل داده می شود.
کامپوزیت ونیر را معمولا با نام های ونیر کامپوزیت ، لمینت کامپوزیتی و کامپوزیت دندان می شناسند.
دوام و کیفیت مواد کامپوزیتی به واسطه کامپوزیت های نانو چند برابر شده و استحکام این مواد باعث شده تقریبا برای رفع هر مشکل زیبایی دندان مانند رفع شکستگی و لب پریدگی دندان ، بلند کردن دندان ، پر کردن دندان ، بستن فاصله میان دندان ها و سفید کردن دندان ها از این روش دندانپزشکی زیبایی استفاده کرد ، ضمن اینکه در این روش به تراش دندان نیز نیازی نیست.
مدت زمان و نحوه انجام کامپوزیت ونیر
مدت زمان کوتاه درمان ( تنها در یک جلسه ) ، امکان ترمیم در صورت شکستن و ترک خوردن ونیر کامپوزیت و هزینه پایین آن باعث شده این روش بسیار کاربردی و محبوب تبدیل شود.
جهت انجام نیازی به قالبگیری و ارسال به لابراتوار دندانپزشکی نیست و تماما در مطب دندانپزشکی توسط متخصص دندانپزشکی زیبایی انجام می گیرد.
این روش وابستگی زیادی به هنر و تجربه دندانپزشک دارد ، به طوری که معمولا تنها چند دندانپزشک توانسته اند با این روش لبخندی خاص را به وجود بیاورند و معروف شوند.
در حقیقت نحوه انجام به این صورت است که دندانپزشک یک لایه نازک از مواد کامپوزیتی را بر روی سطح بیرونی دندان قرار می دهد سپس با نور مخصوص ( دستگاه لایت کیور ) باعث سخت و سفت شدن مواد کامپوزیتی می شود ، سپس به آن شکل و فرم می دهد.
از آنجا که این لایه کامپوزیتی قرار داده شده بسیار نازک است ، نیازی به تراش دندان نیست و روش محافظه کارانه به حساب می آید.
این یک روش محافظه کارانه است ، به این معنی که جهت انجام نیازی به تراش دندان ها نیست ، در واقع در شرایط خاص آن هم به دلیل عقب و جلو بودن سطح دندان ها و به منظور مرتب کردن نامرتبی خفیف دندان ها شاید نیاز به تراش مقدار کمی از سطح بیرون زده باشد.
استحکام و دوام کامپوزیت ونیر
این روش در صورتی که با مواد درجه یک و به درستی انجام شود ، یکی از مقاوم ترین و با دوام ترین روش های زیباسازی دندان است ، این مواد پس از سفت شدن از استحکام بالایی برخوردار هستند.
در این روش جدا شدن و یا پوسیده شدن ونیر کامپوزیت اگر توسط متخصص دندانپزشک به درستی و دقت زیاد انجام شده باشد ، هرگز پوسیده و جدا نمی شود ، اما در صورت شکستن و لب پر شدن به واسط جویدن جسم سخت و یا ضربه امکان ترمیم آن وجود دارد.
البته پوسیده شدن دندان طبیعی حتی پس از استفاده از این روش امکان دارد و در صورت رعایت نکردن بهداشت دندان دچار مشکلات عفونت ریشه و نیاز به درمان عصب کشی خواهید داشت.
پوسیدگی دندان طبیعی هیچ ارتباطی با بودن کامپوزیت و یا دیگر روش های زیبا سازی دندان ندارد.
انتخاب رنگ در کامپوزیت ونیر
خیلی از افراد به واسطه گسترده بودن رنگ در این روش تمایل دارند جهت سفید کردن دندان ها ، کامپوزیت را انتخاب کنند.
اما با توجه به اینکه اصلاح طرح لبخند با تکیه بر معیارهایى مانند جنسیت افراد ، سن رنگ پوست چهره بیمار انجام می شود ، بهتر است دندانپزشک را در جلسه مشاوره ، یعنی دقیقا قبل از شروع درمان ونیر از انتظارات خود مطلع نماید تا با توجه به معیار های فوق و سلیقه شما رنگ کامپاوزیت انتخاب شود.
در برخی از افراد تمایل به انتخاب سفیدی زیاد دندان نیز به درخواست بیمار امکان پذیر است.
بهتر است هنگام انتخاب رنگ به تجربه و پیشنهادات دندانپزشک توجه کرده و نظر افراد دیگر مانند دوستان و نزدیکان خود را جویا شوید تا انتخاب رنگ کامپوزیت ونیر ساده تر شود.